• 2022

  Digitale Transformatie whitesky.cloud

  Sinds januari van dit jaar ben ik als zelfstandige professional druk aan het werk voor de Belgische white label cloud specialist whitesky.cloud. In eerste instantie was mijn rol Cloud Accelerator Lead maar van daaruit ben ik me meer gaan bezighouden met de digitale transformatie van het bedrijf. Dit gaat dan over zaken zoals: onboarding met o.a. AC, platform automations, digitale marketing.

 • 2016-2021

  E-commerce manager online winkel (s) Creative Cables

  Sinds januari 2016 heb ik me exclusief beziggehouden met het managen van de e-commerce activiteiten van het merk Creative Cables. Het merk is in 2016 begonnen met het uitrollen van haar online activiteiten via exclusieve country partners. Onder eigen verantwoordelijkheid met rapporteren aan het merk heb ik dit tot Juni 2021 gedaan via mijn eigen bedrijf BlueNow. Tijdens deze periode was het de hoofdactiviteit van BlueNow. Ik heb persoonlijk met een team van experts in Turijn veel gewerkt aan het "automation" aspect van de site. Mijn activiteiten bestonden uit: - opzetten online adverteren (Ads en Merchant); - bedenken apps. voor logistiek; - managen Prestashop omgeving (inhoudelijk en technisch); - managen online marketing; - managen inkoop; - klantenservice.

 • 2016

  Into the Great Wide open festival WaddenEcobits

  Na eerder samen met het IVN een festival te hebben gedaan (Here comes the Summer) heb ik in 2016 samen met mijn zakelijke partner gewerkt aan een mooi duurzaamheidsproject voor Vlieland. Samen met de kinderen van de school van Vlieland hebben we toen een interactieve maquette gemaakt van het eiland. D.m.v. het toepassen van het Internet of Things (Littlebits) zijn we er samen met de kinderen in geslaagd een maquette van het eiland neer te zetten die uitdaagde tot interactiviteit. Bijvoorbeeld door met waterpompen stroom op te wekken voor sensoren. WaddenEcoBits was een samenwerking tussen IVN, Things IO, Lab Vlieland, Minverva Academie voor Popcultuur, OBS De Jutter en Into The Great Wide Open. In de Blog kun je een video zien van dit festival. De eerste spreker in het filmpje ben ik.

 • 2015-2016

  Projectleider Sharepoint migratie PostNL via Rapid Circle

  Ik heb me als projectmanager beziggehouden met de migratie van het Sharepoint platform. Mijn activiteiten bestonden uit: - wekelijks overleg met de klant; - monitoren voortgang; - overleg teamleden; - scrum sessies i.v.m. design en implementatie.

 • 2015

  Projectleider BrabantZorg portal via Rapid Circle

  BrabantZorg was op zoek naar een nieuwe portal voor in- en extern gebruik. Als Sharepoint projectleider heb ik zowel het design als de functionaliteit aangestuurd. Deze portal is nog steeds actief en te vinden op: https://www.brabantzorg.eu/

 • 2015

  Innovatieworkshop Duurzaamheidscentrum Assen

  Samen met mijn zakelijke partner hebben wij tijdens de opening van het Duurzaamheidscentrum in Assen een aantal innovatie workshops gegeven mb.v. electronica.

 • 2015

  Innovatieworkshop Bibliotheek Assen (jacklab)

  Workshop provider innoveren met LittleBits.

 • 2014-2015

  Designer en ontwikkelaar GET1,2

  get12.com is een nieuwe, eerlijke en onafhankelijke zoekmachine voor consumentenproducten. Althans, dat was het toen :-) Ik heb als Android designer en ontwikkelaar gewerkt aan dit nieuwe product. Eigenlijk stond GET1,2 origineel voor GET one too. Het uitgangspunt was dat mij bijvoorbeeld je trui leuk leuk en dat ik ze ook (too) via jou zou kunnen aankopen.

 • 2013-2014

  Manager Tagrem Solutions India

  Als logisch gevolg van mijn eigen bedrijf in India (en Amsterdam) heb ik toen voor een klant in San Diego een structuur opgezet om een development bedrijf in India neer te zetten. Dit alles volgens het model in die jaren daarvoor ontwikkeld. Samen met een team in India hebben we toen ruim 40 man aangenomen. Alles gebaseerd op een systeem van buddy's zonder managers en veel eigen verantwoordelijkheid. Geen moderne slavernij constructies of "yes boss".

 • 2008-2010

  Eigenaar en directeur zevenseas

  Zevenseas (overgegaan in Rapid Circle) was toendertijd een zeer innovatief bedrijf op het gebied van Sharepoint. Ik was eigenaar/directeur van het bedrijf wat later is samengegaan met Rapid Circle waar op dit moment enkele honderden mensen werken. Zevenseas was een begrip in de Sharepoint wereld en werkte o.a. veel samen met Microsoft. Het bedrijf heeft o.a. in Las Vegas en Seattle haar innovatieve oplossingen gepresenteerd. Ook in India (Pune) had en heeft het bedrijf een vestiging.

 • 1999

  Spraaktechnologie warehouse systeem voor order picking

  Als ontwikkelaar heb ik em druk beziggehouden met een warehouse management systeem op basis van spraaktechnologie. Order pickers konden m.b.v. spraaktechnologie handsfree picken.

 • 1990

  Content manager Veronica Cash TV programma

  In de jaren 90 heb ik veel werk verricht voor de zender Veronica om interactieve TV op de kaart te zetten. Door o.a. gebruik te maken van Minitels in de huiskamer konden mensen toch vanuit huis stemmen. Dit was allemaal in het pre-internet tijdperk waarin we online gingen met modems. Prachtige tijden met nachtwerk in studio plantage en de hippe TV wereld. Cash was een samenwerking van Verconica, ABN-AMRO, Philips, KNOV, Effectenbeurs en de optiebeurs. Ton Planken was de presentator van het programma.

 • 1989

  Standaardiseren Autocad libraries Sibrandus Strating MTS (nu Noordpoort)

  Na te zijn afgestuurd kwam ik tot de conclusie dat er iets ontbrak mijn studie, personal computers. Op de MTS deden computers met Autocad net hun intrede en ik heb de school een aanbod gedaan dit te begeleiden en zowaar had ik min eerste klus als zelfstandige. Het mes sneed aan twee kanten, ik on gratis Autocad en computers gebruiken en de school profiteerde van mijn begeleiding van leerlingen.