Werkt remote werken?

Sean Gaber heeft een goed artikel geschreven over remote werken. Het artikel gaat over de drie key factoren die met werk te maken hebben:

  • communicatie
  • cultuur
  • coördinatie

In het artikel mist wat mij betreft 1 factor, skills! Je kunt nog zoveel gesprekken voeren, bij elkaar zitten en een prachtige bedrijfscultuur hebben maar zonder skills gaat het nooit wat worden.

Mijn persoonlijke mening is dat meetings vaak een “waste of time” zijn en dat mensen meetings plannen omdat het nou eenmaal zo hoort. Er zijn ook veel stromingen die zeggen dat bij elkaar komen helemaal niet zoveel toevoegt. In dit artikel staat nog wat meer over het “verspillen” van tijd aan meetings.

Zelf geloof ik in Agile meetings, zowel remote als op locatie. Gewoon kort vandaag en gisteren bespreken en weer aan de slag. Geen koffie en niet zitten, 15 minuten staan en hupsakee aan het werk maar weer.

Bij Zevenseas in India (waar ik vroeger aandeelhouder was) deden we standups en soms wat langere meetings. Remote werken was daar heel normaal en we bedienden klanten uit allerlei landen.

Geef een reactie