WeCycle – oud voor nieuw regeling

BlueNow werkt in het kader van duurzaamheid samen met Wecycle. Wecycle stimuleert een circulaire economie door de inzameling en recycling van e-waste te faciliteren. Dit omvat afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen. Wij vragen dan ook uw e-waste altijd naar een recyclepunt of inleverpunt te brengen. Door ieder oud elektrisch apparaat of spaar-/LED lamp te recyclen kan tot wel 90% worden hergebruikt. Zo stimuleert BlueNow de cirkel van produceren, gebruiken, inleveren, recyclen en opnieuw produceren.

LED lampen zijn in essentie energiezuiniger en hebben een langere levensduur dan traditionele alternatieven. Het is echter niet te vermijden dat LED lampen een keer vervangen moeten worden. Helpt u ons om milieuvervuiling tegen te gaan? Lever uw oude LED lampen en stekkerdozen dan in bij ons Wecycle-inleverpunt! Wij accepteren geen andere kleine huishoudelijke apparatuur op dit inleverpunt.

LET OP! U kunt bij ons alleen inleveren in het kader van ‘Oud voor nieuw’. Heeft u een nieuwe LED lichtbron gekocht dan kunt u bij ons een oude inleveren. Wij controleren bij inname uw aankoop uit het verleden.

BlueNow Wecycle inleverpunt (ALLEEN OP AFSPRAAK):
Osloweg 1
9723 BE

Binnen een straal van 50 meter van ons kantoor kunt u altijd inleveren ZONDER afspraak bij:
Bauhaus
Bornholmstraat 15
9723 AW Groningen

GAMMA
Osloweg 114
9723 BX Groningen

Andere inleverpunten zoeken op kaart

LED lampen inleveren en recyclen
LED lampen gaan langer mee dan traditionele verlichting. Het is echter niet te vermijden dat ook LED verlichting op den duur vervangen moet worden. Deze lampen mogen niet bij het huishoudelijke afval. LED lampen moeten net als andere spaarlampen ingeleverd worden als klein elektrisch afval. Zo kunnen zij op de juiste manier worden gerecycled. LED lampen bevatten halfgeleiders als gallium, zeldzame aardmetalen zoals yttrium, lanthaan en europium en edele metalen. Sommige stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu. Lever uw oude LED lampen bij ons in op bovengenoemde locatie. Zo bent u er zeker van dat uw oude lampen worden gerecycled.

Oude elektrische apparaten inleveren en recyclen
Waarom zouden we onze oude elektrische apparaten inleveren en laten recyclen? Om te voorkomen dat dit bij het grofvuil terecht komt. Meer dan 90% van de materialen van alle elektrische apparaten kunnen worden gerecycled. Wecycle heeft in 2017 bewezen 50 kilo kwik te hebben afgevangen en 345 miljoen kilo CO2-uitstoot heeft vermeden.

Winkelwagen
De waardering van www.bluenow.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 1 reviews.