Over BlueNow

Het begin

BlueNow is ooit begonnen als ICT bedrijf in 1986. Na diverse grote succesvolle projecten in Nederland en België was het bedrijf in 2013 op zoek naar een activiteit waarbij ICT een grote rol speelt maar waar er geen afhankelijk is van externe opdrachtgevers.

Oprichter Hans Blaauw had al wat verkennende gesprekken gevoerd voor een E-commerce activiteit en liep bij toeval aan tegen verlichting, met name strijkijzersnoer. Als maker frustreerde het hem dat hij niet de juiste kwaliteit voor de juiste prijs kon vinden en dat resulteerde in de oprichting van de site https://www.creative-cables.nl

Eigenwijs maar eigentijds

Innovatie gaat altijd over het doorbreken van vaste patronen en buiten de gebaande paden kijken. Om dat te kunnen moet je ietwat eigenwijs zijn. Zoals George Bernard Shaw schreef: “The reasonable man adapts himself to the world; the unreasonable one persists in trying to adapt the world to himself. Therefore all progress depends on the unreasonable man.”

Eigenwijs en eigentijds zijn we en de grootste uitdaging is bij te blijven met nieuwe ontwikkelingen, vanuit de optiek van Hans Blaauw is dat niet moeilijk. Voor hem is het aangeleerd gedrag om rond te kijken en te selecteren wat werkt. Wat niet werkt gooi je weg.