NFC en QR aan een comeback bezig?

Ik lees de afgelopen weken regelmatig dat QR codes en NFC weer een comeback aan het maken zijn. NFC natuurlijk omdat er steeds meer betalingen (Apple Pay) via NFC plaatsvinden en QR omdat.., ja waarom eigenlijk <grin>

Ik zie weer QR codes opduiken in bijvoorbeeld de “Voice” en dan kan ik het niet laten even te scannen. Op zich werkt het nog steeds prima en het is een goed alternatief voor het tikken van een lange URL. In het GET1,2 project waarbij ik betrokken ben maken we veel gebruiken van onze eigen QR code scanner.

NFC is wat mij betreft nog steeds veelbelovend, de interface is bijna onzichtbaar en het werkt feilloos. Ik denk nog steeds dat we het met z’n allen voor veel meer dingen gaan gebruiken. Er zijn steeds meer fabrikanten die het pairen van apparatuur via NFC doen simpelweg omdat het beter werkt dan het pairen van Bluetooth.

NFC kan nog steeds goed gebruikt worden voor allerlei toepassingen en BlueNow staat voor u klaar om deze toepassingen te ontdekken. We hebben nog steeds veel NFC expertise in huis.

 

 

Posted in NFC

Geef een reactie